Over GeoQuest
15343
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15343,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
 

Over GeoQuest

Gebiedsinformatiemodel

De noodzaak om op basis van een uniform gebiedsinformatiemodel exact te werken is groot. Want nog steeds zijn de faalkosten in de GWW en bouwsector groot. Een van de oorzaken is dat verschillende partijen – van opdrachtgever tot uitvoerder – in verschillende fases uitgaan van verschillende informatiebronnen. Zo halen architecten data uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en gebruiken deze als onderlegger voor hun ontwerp, beoordelen GWW-ondernemers een terrein op basis van centimeters terwijl bouwbedrijven tegenwoordig op de millimeter nauwkeurig werken. En dat terwijl iedere afwijking in een terrein en iedere onnauwkeurigheid van werken kan leiden tot faalkosten.

Om extra kosten te voorkomen, is eenduidige gebiedsinformatie nodig; data die voldoet aan de hedendaagse eisen van de bouwsector én wordt ingewonnen door vertrouwde meetmethoden aan te vullen met de nieuwste opnametechnieken. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld obstakels en hoogteverschillen op terreinen vroegtijdig gesignaleerd worden en komt niemand tijdens de uitvoering van een project voor verrassingen te staan. Om een gebied volledig in kaart te brengen combineert GeoQuest, voor het realiseren van een gebiedsinformatiemodel, diverse meetmethoden:

  • Conventionele meettechnieken zoals laser

  • Waterpassing

  • GPS

  • Dronetechniek (RTK GPS model)

  • 3D Puntenwolk

Depotmetingen

Ook depotmetingen voor bijvoorbeeld zand en grind voert GeoQuest uit met drones. Hierdoor is er geen onduidelijkheid meer bij de nacalculatie van projecten en is de bestekadministratie altijd op orde.

In de huidige markt worden volumes nog te vaak bepaald op basis van rekenmodellen en zicht. Het gevolg is dat er afwijkingen van tientallen procenten tussen de ingeschatte en werkelijke situatie ontstaan. Een tolerantie van 25% vinden we in de bulksector zelfs acceptabel. Met grondstofprijzen die alsmaar stijgen en transportbewegingen die opdrachtgevers tot een minimum willen beperken, moeten voorraden nauwkeuriger bepaald worden. En als dat niet voldoende reden is: denk u eens in welke positieve invloed een goed voorraadbeheer heeft op de bedrijfsvoering?

GeoQuest meet depotvoorraden met drones nauwkeurig in. De voorraad wordt gekloond in beeld gebracht met miljoenen meetpunten. Hierdoor weet u exact hoeveel u op voorraad hebt, is de administratie altijd op orde en wordt het maken van een exacte nacalculatie de nieuwe praktijk.